rifmer.com Карта сайта

Вода і життя

Господи, візьми під свій покров
Ти природу, бо вона благає знову й знов:
Тільки там здорова нація зростає
Де про екологію постійно кожен дбає!
Десь колись у давнину -
Почув я розповідь одну.
Висновок один,що без води
Нам в житті і ні туди і ні сюди
Цар Нептун — води володар,
Всіх русалок він господар,
Святкував він іменини,
Запросив усі родини.
Ось прийшли усі рослини,
А за ними і тварини.
Жителі полів лісів,
Риби й раки всіх морів.
Все Нептуну, все про воду,
Про його чудову вроду.
Та почули враз вони
Розповіді і сумні.
Журавель сидів сумний.
Всі спитали: ”Чом такий?”
- Батьківщина в нас єдина,
Та, на жаль, моя родина
Лихо бачили на морі -
Це неначе у соборі,
Гріх небесний забуть
І летіли знов у путь…
Захотіли ми напитись,
Із дороги всі умитись…
Але що це за дива?
Це отрута, не вода!
Жирні плями море вкрили,
Не було в нас більше сили…
Сіли мовчки, придивились -
Ні, не сни нам всі приснилась -
Бруд цей йде – так – від людини
Розуміли всі тварини.
І тоді ми, на ту добу,
Захворіли на хворобу.
- Грип пташиний, — кажуть люди.
І будують всі споруди.
Щоби воду загрязнить -
Багатьом вже нам не жить !
І Нептун піднявся вмить:
- В мене серденько болить!
Адже вода – всьому початок,
Це їжа,це багатство, це достаток.
Не треба золота, ні грошей, ні скарбів,
Передусім – це чистота морів!
Нехай людина зрозуміє все
Й відповідальність на собі несе.
Господи! Здорові душі порятуй,
Віру у майбутнє подаруй!
Бо це є найбільше свято,
Коли людська душа багата
Нехай сьогодні у повітрі буде чисто
Подбаймо разом й Матінка Пречиста
Нам подарує миру благодати
За це готові душу ми віддати

Замечания и советы приветствуются. В меру.


Рейтинг произведения: 0,00
(Вы не можете голосовать, справка)
Загрузка ... Загрузка ...

Оценки:


Поделитесь или добавьте в закладки в два клика:

Добавить комментарий

Для отправки комментария вы должны авторизоваться.