rifmer.com Карта сайта

Завіруха

Завіруха, завіруха,
Снежна-белая старуха!
Дзьме на вочы, беліць глебу,
Горкі, дзецям на патрэбу;
Будзе праца ўжо і санкам
Ўдзень і вечарам, і ранкам!
Толькі б дрэнная цяплынь
Не стварала ўсюды плынь,
Не нагнала бы аблокі,
Быццам коўдру, на шырокі
Неба сіні звонкі дах.
Каб дыван снягоў бы пах
Аксамітам і марозам,
І калядак шчодрым возам.
Каб сцяліўся зімні сон,
Аж пакуль вясновы гон
Колер зімняй забудовы
Згоніць ў гоман каляровы!

Автор готов к любой критике. Смелее!


Рейтинг произведения: 10,00
(Вы не можете голосовать, справка)
Загрузка ... Загрузка ...

Оценки:

Дмитрий Федорович - "10"
Agata - "10"
RedFoxxx - "10"
KNOPKA74 - "10"

Поделитесь или добавьте в закладки в два клика:

Комментарии (5)

  1. Вельмі прыгожа сказана! Добра было б такая зіма была наперадзе! )) Дзякуй!

  2. Какой мелодичный, звонкий язык! Я «Песняров» (которых обожаю) вспомнил и трижды прочитал (на слух неплохо воспринимаю, а читаю с трудом), чтобы без мысленных запинок насладиться и содержанием, и звучанием. Отлично!

Добавить комментарий

Для отправки комментария вы должны авторизоваться.